Fa'asilasilaga Aso Malolo o Leipa

Manuia le aso faigaluega

O le fa'aaliga lea e uiga i le Aso Fa'alemalo Fa'avaomalo o Leipa.O le a matou faia le aso malolo mai le 30th, Aperila i le aso 4th, Mae.Afai ei ai sau su'esu'ega e uiga i lepanels fegalegaleai, mea pueata pepa, faiga tali.Fa'amolemole fa'afeso'ota'i le whatsapp: 0086 18259280118

Ma imeli:odm@qomo.com

 

O lo'o i lalo vaega o le fa'asoaina o le tala fa'asolopito o le Aso Fa'ava-o-malo.

 

O afea le aso faigaluega?

O lenei aso malolo faavaomalo e matauina i le aso 1 o Me.E masani ona fa'afeso'ota'i e fai ma fa'amanatuga o taunu'uga a le aufaigaluega.O le aso malolo e mafai foi ona taʻua o le International Worker's Day poʻo Me Day ma e faʻailogaina i se aso malolo lautele i luga atu o le 80 atunuu.

 

Tala'aga o le Aso faigaluega

O le uluai aso faamanatu o le Aso o Me na taulaʻi atu i tagata faigaluega na faia ia Me 1st 1890 ina ua maeʻa lana faʻasalalauga e le uluai fono faavaomalo a vaega faʻaagafesootai i Europa ia Iulai 14th 1889 i Paris, Farani, e faapaiaina Me 1st i tausaga taʻitasi o le "Aso o Tagata Faigaluega o le Lotogatasi Faʻavaomalo. ma le Solidarity.”

 

Na filifilia le aso ona o mea na tutupu i le isi itu o le Atalani.I le 1884, na manaʻomia ai e le American Federation of Organised Trades and Labor Unions se valu itula faigaluega, e amata faamamaluina mai ia Me 1st 1886. O lea na iʻu ai i le tetee lautele ma le Haymarket (i Chicago) Riot o le 1886, ae na iʻu ai foi i le fa'ataga aloa'ia o le valu itula faigaluega aso.

 

Aso Me

O Me 1 o se aso malolo faapaupau foi i le tele o vaega o Europa, O ona aʻa o se aso malolo e toe foʻi atu i le Gaelic Beltane.Sa manatu o le aso mulimuli o le taumalulu na faamanatuina ai le amataga o le taumafanafana.

 

I taimi o Roma, o Me 1st na vaʻaia o se vaitau taua e faʻamanatu ai le fualaʻau ma le taunuu mai o le tautotogo.O le tausamiga Roma o Flora, le atua fafine o fugalaau ma le vaitau o le tautotogo, na faia i le va o Aperila 28th ma Me 3rd.

 

O tu ma aga fa'aPeretania o Me Aso ma fa'amanatuga e aofia ai siva Morris, fa'apaleina o le Masiofo o Me, ma siva fa'ata'amilo i se Maypole;fa'afiafiaga na avea ai ma fa'amanatuga ta'uta'ua fa'atausaga i Egelani anamua.


Taimi meli: Apr-21-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou