O faiga tali a le au fa'alogologo e mafai ona fa'atupuina le fa'aauai o tamaiti aoga

210603 新闻稿二

O le fatuina o talanoaga e lua-auala e ala i fesili faavaitaimi i lauga e mafai ona faʻaleleia ai le auai o tamaiti aoga ma faʻatinoga.

O le sini o so'o se lauga e tatau ona fa'aaofia ai le aofia.Afai e na'o le faia o lauga, e manatua e le aofia le lima minute muamua ma o le mea lena."- Frank Spors, polofesa lagolago o optometry i Western University of Health Sciences i Pomona, Calif.

O le itu pito i tua, e pei ona iloa e Spors e ala i ana aʻoaʻoga ma suʻesuʻega suʻesuʻe a tupulaga, o le taimi e aofia ai tamaiti aʻoga i le aʻoaʻoina malosi e le gata ina latou taofia mea mo se taimi uumi ae e maua ai foi ni togi lelei.

Qomo's tagata kiliki tali tamaiti aogafai se fesoasoani tele mo se potuaoga atamai.faiga palota leo mo se fa'ata'ita'iga QRF997/QRF999 e mafai ai ona fai se su'esu'ega o le gagana e iloa ai pe e te tautala masani pe leai.Matou te faʻamoemoe e mafai ona matou fesoasoani e tuʻuina atu le atamai sili atufaiga palota i potuaoga mo aoaoga.

O le mea moni, na ia faʻaaluina le tausaga e suʻe ai se vaega o ana tamaiti aʻoga faʻauʻu i Western U ma maua ai o le 100% o loʻo auai i ana lauga.Na latou faʻaleleia atili a latou faʻailoga atoa i le lata i le 4%.

O le a le meafaigaluega na taitai atu ai i lena manuia?

Spor creditsfaiga tali a le au maimoa (ARS) – lea e tali ai tamaiti aoga i fesili i le taimi o talanoaga – mo le fesoasoani i le fa'aleleia o le ituaiga o fa'auiga lua e fa'amoemoe uma faiaoga e ausia.E oo lava i tamaiti aʻoga sili ona matamuli, o le faʻaaogaina o le ARS i Sisifo ma le tele o isi iunivesite e pei o Auburn, Georgia, Indiana, Florida ma Rutgers, ua manavaina le ola fou i le aʻoaʻo atu ma faia i le taimi e mafai ai ona luitauina fesootaiga.

"E mafai ai ona matou faia se talanoaga moni e faia i totonu o le vasega ma maua ni faʻamatalaga moni, e vaʻai ai pe o malamalama mea e te talanoaina ma aʻoaʻo atu," o le tala lea a Spors."O le lamatiaga i se siosiomaga i luga ole laiga o le motusia faʻaogaina.O lenei mea e tapunia ai le va o aʻoaʻoga mamao.E fesoasoani i le fausiaina o se lagona o le va o tamaiti aoga aua latou te lagona o latou o se vaega o lena talanoaga.

O le a leARS?

O faiga e tali atu ai le au maimoa e fesoasoani e taofia ai i latou o loo auai i vasega po o sauniga, e le gata i si'osi'omaga fa'anatura ma i le tagata lava ia, ia aofia i aoaoga.O i latou na auai i webinars i le taimi o le faʻamaʻi COVID-19 e foliga mai na auai i fesili-ma-tali faiga palota faigofie ... i se isi itu atonu latou te ono faʻalogo pe na o le nofonofo i autafa ma matau.O nei fesili e avea o se auala e faʻateleina ai le faʻauiga, aʻo fesoasoani foi ma le poto e faʻamalosia nisi o mea na tuʻuina atu muamua.O le ARS o loʻo faʻaaogaina i aʻoga maualuluga e sili atu logo ma faʻaili nai lo na tali faigofie.

E le fou le ARS.I tausaga ua mavae, o i latou e auai i lauga o le a tuʻuina atu i ai ni kiliki lima e tali atu i fesili na tuʻuina atu e faiaoga i siʻosiʻomaga faʻafesagaʻi.A'o fa'aauau pea le fa'agaioi o tamaiti a'oga, peita'i, o latou agava'a su'esu'e ma aoga tau a'oa'oga, sa fa'atapula'aina.

I le aluga o tausaga, faʻafetai i le faʻaleleia atili o le ARS ma le tulaʻi mai o tekinolosi na tuʻuina ai masini i lima o tamaiti aʻoga ma polofesa, o lo latou lauiloa ma lo latou aoga na mafua ai ona faʻalauteleina le faʻatinoga i aʻoaʻoga maualuga.Fai mai Spors o le tele o faiaoga i le Iunivesite i Sisifo latou te faʻaogaina le ARS i sina tikeri e ala i Top Hat, o le faʻavae foi lea o filifiliga mo le sili atu i le 750 kolisi ma iunivesite.

E ese mai i se siosiomaga lauga masani, lea e mafai ai e se faiaoga ona pulea le talanoaga mo se taimi umi, o le ARS e sili ona aoga pe a fai se fesili (e ala i se siosiomaga i luga o le upega tafaʻilagi i luga o soʻo se masini) i tamaiti aoga i le 15 minute i le lotolotoi o se faasologa o ata.Fai mai Spors, o na fesili e mafai ai e tagata uma ona tali saʻo, ae le naʻo se "tagata nofofua e sii le lima i totonu o le potuaoga [poʻo le virtual space]."

Fai mai a ia, e lua faʻataʻitaʻiga e aoga lelei: O le muamua e tuʻuina atu se fesili i le aofia, ona faʻaosofia ai lea o talanoaga pe a uma ona faʻaalia se tali.O le isi e tu'u mai se fesili ma maua tali o lo'o natia a'o le'i vaelua tamaiti a'oga i ni vaega laiti mo le toe iloiloga.O le vaega lapalotama maua mai ai se tali sili ona su'esu'eina.

“Ma o le mea moni lava lena o se auai malosi i mea e aoaoina ai, aua e tatau ona latou puipuia o latou tulaga i a latou tupulaga … pe aisea na latou filifilia ai se tali faapitoa,” o le tala lea a Spor.“Atonu e le gata na suia ai le latou tali, ae ua latou faia foi.”

 

 


Taimi meli: Iuni-03-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou