O tatou fa'aogaina le kipads a tamaiti aoga i aso nei?

Keypads tamaiti aoga

Keypads fegalegaleaie masani ona fa'aoga mo le 4 i le 6 fesili i le lesona i le amataga o se autu; e iloilo ai le malamalama muamua o le a'oga, ma fa'ataga tamaiti aoga mo le fa'asologa o mataupu;ma i le taimi o le autu e avea ma su'esu'ega fa'avae e au'ili'ili ma fa'ailoa ai le a'oa'oina o tamaiti aoga ma fuaina le fetaui lelei o ta'iala eseese.

 

Ua fa'amaonia fo'i le aoga ole fa'agasologa ole su'esu'ega o le Keypad ile taimi ole a'oga e avea ose meafaigaluega mo le faitau ma le tusitusi

atia'e gagana fa'asaienisi ma fa'amanino vaega o manatu sese.O lekeypads faiga talisa fa'aogaina fo'i e fua ai le tali a tamaiti a'oga i a latou lava a'oa'oga, ma a latou tali i le fa'aogaina o leKeypads.

O Keypads e le'i fa'aogaina sa'o e fai ma meafaigaluega mo su'esu'ega fa'aopoopo, ae o le a'oga

polokalame su'esu'e, e aofia ai su'ega peni ma pepa, na fa'atumuina lea matafaioi.E masani lava, o se fesili Keypad o se tasi lea ou te iloa mai le poto masani o loʻo i ai

le tele o manatu sese masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga o le fesili lenei na fesiligia i le maeʻa ai o lesona i tulafono a Newton o le gaioiga:

E mafai e se tama ona tulei se pusa mamafa i se saoasaoa tumau i luga o se fola sima mafolafola.Mafaufau i le tama e faʻaaogaina le malosi e pei ona faʻaalia (silasila i totonu), o le fea o le

e sa'o faamatalaga nei?

1. O lo'o fa'aogaina e le tama se malosi e sili atu nai lo le fete'ena'iga o lo'o galue i luga o le pusa.

2. O lo'o fa'aogaina e le tama se malosi e tutusa ma le fe'ese'esea'i o lo'o galue i luga o le pusa

3. O loʻo faʻaogaina e le tama le malosi sili atu i le pusa nai lo le faʻaogaina ia te ia

4. O le malosi e fa'aaoga e le tama e lava lona tele e fa'avave ai le pusa i luga o le fola.

 

Na fa'atalanoaina i'uga o palota ina ia:

1. Faʻamanino le manaʻoga ia faʻaeteete pe a faitau se fesili ina ia mautinoa na latou matauina uma

fa'amatalaga taua o lo'o tu'uina atu i totonu o le fesili, (su'ega metotia), ma

2. Fa'ailoga tulafono a Newton e fa'aalia ai le faigofie ona taliina fesili pe a fa'aalu se taimi e iloilo ai le fisiki o lo'o aofia ai.

O le talanoaga lenei o isi tali e masani lava;

 

Tali 1: O se tasi lea o tali e masani ona filifilia pe a le mafaufau loloto i ai le tamaititi pe faitau fa'aleaogaina.E moni e amata le atigipusa e fa'agaoioi le malosi e tatau ona sili atu nai lo le fete'ena'iga AE o lo'o ta'u manino mai e le fesili o lo'o tuleia e le tama le atigipusa i le saoasaoa TUMAU, o lona uiga o le saosaoa faifaipea ona o le fola e mafolafola (faalava).

 

Tali 2: O le tali sa'o ea e pei o le tulaga o loʻo faʻamatalaina e fesili o loʻo faʻaalia atoatoa ai le tulafono muamua a Newton, o lona uiga o le malosi e tatau ona paleni aua o le pusa o loʻo gaoioi i luga o le fola mafolafola i se saoasaoa faifaipea, o lea e tutusa ai le feteʻenaʻiga.

fa'aaoga malosi.

 

Tali 3: E le mafai ona saʻo ona o le tulafono lona tolu a Newton o loʻo i ai pea le malosi tali tutusa i soʻo se malosi faʻaogaina.

 

Tali 4: E leai se uiga pe a manatu ua taʻu mai ia i matou o le pusa e faʻagaoioia le saoasaoa ma, e pei o lea, e LEʻO faʻavavevave (suia le saoasaoa).

O le mafai ona faʻatalanoa vave mafuaʻaga o mea sese na maitauina e aoga tele mo le toʻatele o tamaiti aʻoga.

O le aotelega o le tali mai toetoe lava o tamaiti aoga uma sa matua'i lelei ma ua maitauina le si'itia o le auai o le tagata lava ia ma le taulai atu i le taimi o lesona.Na foliga mai na matua fiafia lava tama laiti

fa'aaogaina Keypads ma e masani lava o le mea muamua na fai mai pe a taunu'u i le vasega

"O matou faʻaaogaina Keypads i aso nei?"


Taimi meli: Apr-21-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou